Schuurwoning met bijzonder vide

Schuurwoning met bijzonder vide

CONCEPT
De traditionele huisvorm komt terug als robuuste, conceptuele omhulling van het bouwvolume. De voor-en achtergevel liggen iets terug ten opzichte hiervan. De omhulling is aan één zijkant gedeeltelijk naar buiten getrokken om ruimte te maken voor de speelkamer. De compositie van losstaande wanden, ramen en doorgangen zorgen voor een gelijdelijke overgang tussen woning en omgeving, met daglichtinval en bijzondere zichtlijnen. Het gastenverblijf zorgt aan de andere zijde voor een accent.
BEGANE GROND
De keuken en eethoek liggen aan de voorzijde, met grote glazen puien die uitzicht geven op de landelijke omgeving. De zithoek ligt aan de meer private achterzijde aan het terras dat door het doortrekken van de omhulling van de woning overdekt is. De binnenkant van deze omhulling is bekleed met hout voor een ‘zachte’ en warme uitstraling . Boven de woonkamer is een smalle vide gemaakt. Zonder te veel vierkante meters te gebruiken zorgt dit voor een spannend en ruimtelijk effect, doordat zichtbaar is dat de ruimte doorloopt, zonder het einde te kunnen zien. De speelkamer is als apart volume in de ruimte geschoven, met twee doorgangen die ervoor zorgen dat de ruimte gevoelsmatig doorloopt vanuit de woonkamer. In combinatie met de vide en de hoge ramen in de speelkamer zorgt dit voor een heel bijzondere ruimte met doorkijkjes vanuit verschillende hoeken en veel lichtinval. De entree van de woning ligt aan de zijkant. Via dubbele openslaande deuren is er een mooie entree in de leefruimtes. De wand hier tegenover is een prachtige plek om een groot schilderij te hangen. Het gastenverblijf ligt aan de achterzijde met een eigen ingang. In de ensuite badkamer ligt ook de wellness, die ook vanuit de woning zelf toegankelijk is. Het gastenverblijf heeft via een schuifpui toegang tot haar eigen terras, afgeschermd met houten lamellen, die ook heerlijk is om af te koelen of te ontspannen na gebruik van de wellness.
EERSTE VERDIEPING
Op de verdieping liggen aan de voorzijde de twee slaapkamers, ook met grote glazen puien en met een plafond dat doorloopt tot in de nok van het dak. De slaapkamer aan de linkerkant heeft tevens een raam naar de vide en de speelkamer, wat een speels effect geeft. De hoofdslaapkamer ligt aan de achterkant, met uitzicht op de ruime achtertuin en met inloopkast. Aan de overloop liggen verder de badkamer met inloopdouche en hoekbad, een apart toilet en een washok. Boven deze verdieping is nog ruimte onder de nok. Bij de slaapkamers wordt deze gebruikt om prachtige hoge plafonds te creëeren. Boven de overloop en badkamer wordt deze ruimte benut als bergruimte, toegangelijk via een vlisotrap.
MATERIALISATIE
In de visualisaties zijn een aantal varianten verkend voor de materialisatie van de woning, waarbij het contrast tussen omhulling en voor- en achtergevel het uitgangspunt is.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?