moderne villa met rieten kap

moderne villa met rieten kap

Concept
Voor deze woning aan de Laan van Henegouwen is een uitdagende en gewaagde compositie gemaakt. De kap van de woning is assymetrisch gemaakt, waarbij het voor- en achterdeel in tegengestelde richting zijn gedraaid. Verder zijn de uiteinden van de nok naar buiten getrokken, waardoor een spannend lijnenspel ontstaat van schuin afgesneden dakvlakken. Vanwege de situering op de hoek van twee straten is een ontwerp gemaakt dat vanaf alle zijden een bijzondere en expressieve uitstraling heeft. De kap is in de hoek richting de twee drukke wegen omlaag getrokken als afschermend element. De twee hoger liggende dakvlakken herbergen de ruimtes op de verdieping. Op de begane grond steekt een uitbouw onder het dakvlak vandaan. De woning heeft een rieten kap met daar onder strakke witte stucgevels met langs het maaiveld een borstwering van donkere steen, stootvoegloos, waardoor de horizontale lijnen benadrukt worden.
Begane grond
Op de begane grond liggen de leefruimtes, in een grote en open ruimte. Bij binnenkomst vanuit de hal is er een doorkijkje door de keuken naar de tuin. Via een schuifpui daar naast is er een doorgang naar de tuin. De woonkamer ligt om de hoek in een spectaculaire ruimte onder het schuine dakvlak, met een vide die tot in de nok reikt. Aan de achterzijde van de woning, aan de tuin, ligt de hoofdslaapkamer met ensuite badkamer. Deze is van de leefruimtes gescheiden door een halletje, waar vandaan ook de bijkeuken bereikt kan worden.
Eerste verdieping
Vanaf de de trap en de overloop is er via de vide zicht op de woonkamer en tot in de nok van de woning. Hier liggen de twee kinderslaapkamers en een badkamer met inloopdouche. Er zijn twee varianten gemaakt met mogelijke indelingen. Één met ruimere slaapkamer met inloopkast aan de achterzijde. En één met een wat ruimere badkamer met raam en een vanaf de overloop toegankelijke berging.
Kelder
Onder de woning ligt een ruime kelder met veel opslagruimte voor de webshop. Hier is ook plaats voor de technische ruimte. Door het brede aflopende talud is er veel lichtinval in deze ruimtes waardoor ze ook geschikt zijn voor (eventueel toekomstig) gebruik als extra slaapkamer met badkamer of een werkkamer/thuiskantoor.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?