Bungalow met binnentuin

Bungalow met binnentuin

In het ontwerp is gezocht naar een indeling die ruim en licht voelt waarbij het aantal vierkante meters beperkt blijft. De waarde van het perceel ligt namelijk ook in het vrijstaan van de woning en het groen er omheen. Door de indeling met een patio halen we dit groene gevoel ook letterlijk naar binnen. 
Indeling
Aan de rechterzijde is plaats voor 2 auto’s naast elkaar onder een ruim overstek. Dit overstek maakt samen met het overstek aan de linkerzijde bij de woonkamer een mooie voorgevelcompositie die uitnodigend is. Onder het overstek bevindt zich de ruime vierkante hal met meterkast en garderobe. Vanuit de hal betreedt je via een transparante staal/glas taatsdeur de ruime leefruime. Bij binnenkomst ervaar je door een zichtlijn direct de ruimte helemaal naar achter toe. De leefruimte is door verspringingen en de patio ingedeeld in een zitkamer aan de voorzijde (met terras), een werkhoek bij de patio en een leefkeuken aan de achterzijde. De zitkamer is ruim en licht, maar voelt toch geborgen. De eetkeuken is met zijn schiereiland een plek van samenkomst. Vanuit de leefruimte is een open hal te betreden waar zich  toilet, logeerkamer en hoofdslaapkamer bevinden. De hoofdslaapkamer is met een dichte taatsdeur ruim open te zetten waardoor de ruimtes in elkaar ivervloeien. Doordat de slaapkamer verder naar achter licht is er privacy met het terras aan de achterzijde. Vanuit de slaapkamer zijn de ruime inloopkast en badkamer te bereiken. De logeerkamer heeft een eigen kleinere maar praktische badkamer. In de hal bevindt zih een toilet die qua ligging voor beide slaapkamers als de leefruimte te gebruiken is. Ook is een ruim washok, technische ruimte en berging aan elkaar geschakeld. De woning heeft rondom veel lichtinval en door verspringende onderdelen is het meer dan een ‘doosje’.
Materialisatie
Qua beeld aan de buitenzijde heb ik in de gevelaanzichten twee varianten bijgevoegd. Een variant waarin alle ruimtes gelijke hoogte zijn en een variant waarin de leefruimtes 60cm hoger zijn. Omdat ik vind dat de woning deze hoogteverschillen niet nodig heeft wilde ik jullie de gevelaanzichten niet onthouden, ook omdat we dit besproken hebben. Verder had een (of meerdere) lessenaarsdaken niet het gewnnste effect en was de compositie het sterkst met platte daken. Ook maakte dit dat je altijd tegen de zonnepanelen aankijkt aangezien de straat aan de zuidzijde is. Door de overstekken en verspringingen ontstaat rondom een spannend beeld. Door de combinatie van steen en hout worden de vormen versterkt. Hiervan zitten in de 3D beelden enkele varianten zodat jullie een goed gevoel krijgen bij de mogelijkheden.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?